Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Visa PowerPoint presentation på en sida i SharePoint

Embed PPT

Ibland kan det vara bra att visa en PowerPoint som en guide, du och alla andra kan ta del av en guide jag gjort om att skicka dokument till ett annat dokumentbibliotek.

Om du tittar på bilden ovanför så ser du en lista ur ett dokumentbibliotek där jag markerat ett dokument. Jag har markerat på den s.k. ellipsen(de tre punkterna. Som ni sett så visas då dokumentet som en förhandsgranskning.
Under bilden så syns en menyrad med ikoner, om du markerar ikonen näst längst till höger så får du upp en meny. I den menyn kan du markera ”bädda in information” och du får upp en ruta med en kod-länk som är markerad, du ställer dig över den och högerklickar för att få upp menyn så du kan kopiera texten. Den kan du använda för att bädda in på en annan sida i SharePoint. Jag hoppar idag över hur du skapar en ny sida i SharePoint.

Enbedd on page

 

När du skapat en ny SharePoint-sida och är i redigeringsläget, så går du på menyn och väljer Infoga och där väljer ”Bädda in kod”. I rutan så klistrar du in den kopierade länken till PowerPoint-presentationen.

Vill du se ett exempel så kan du gå in på min publika webbplats i SharePoint Online, här ser du en sida med en PowerPoint som beskriver hur du skickar ett dokument till ett annat bibliotek i SharePoint.
Jag kommer lägga upp flera guider på den sidan.