Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Vill du också arbeta i det papperslösa kontoret

jorden-skrivbord

 

Jag är på god väg mot mitt mål att kunna arbeta på det papperslösa kontoret. Jag möter en del som inte tror på och delar min vision om det papperslösa kontoret. Jag försöker förklara men det går inte riktigt in i deras världsbild,

Jag ser det papperslösa kontoret som en miljöfråga för mig själv och företaget. Minskad pappersanvändning sparar på miljön genom minskade transporter, mindre energiförbrukning(en skrivare drar mycket el) samt flera andra miljömässiga fördelar. Jag upplever själv en massa fördelar för egen del, några av fördelarna är

 • Lättare väska/ryggsäck, jag vägde papper för ett drygt är sedan och upptäckte att de vägde mer än min bärbara dator som väger 2,3 kilo.
 • Jag har alltid tillgång till mina anteckningar, dokument och annan information.
 • Jag köper nästan aldrig papper och därmed skriver jag ut mindre, det sparar el när min skrivare står i standbyläge och drar 1/10-del mot vad den gör under utskrift i strömförbrukning.
 • Jag behöver mindre bokhyllor och därmed mindre utrymme.
 • Jag har mindre papper som jag måste sortera, leta efter(hur många gånger förlägger vi papper?) samt när jag läst dom ska de återvinnas eller förstöras.
 • Jag har tillgång till mängder med information via dator, webbläsare och mobil.

Hur gör jag då för att ha med mig min information och hur håller jag reda på den?

 • Mitt favoritverktyg är Microsoft OneNote som jag betecknar som digitalt hängmappsarkiv. se en video på min youtubekanal .
 • Jag ber alla mina kontakter om digitala dokument, mina leverantörer ber jag skicka e-post fakturor.
 • Mina kunder skickar jag e-post fakturor vilket även sparar miljön med kuvert, posttransport samt för min egen del även porto.
 • SharePoint Online lagrar jag dokument och annan viktig information.
 • De papper jag får trots påstötningar skannar jag in i OneNote eller SharePoint.

Vill du ha hjälp att hitta en strategi för att arbeta i det papperslösa kontoret så bjuder jag på ett 20-minuters kostnadsfritt onlinemöte, så spar vi ytterligare på miljön genom att minska på resandet.

Kontakta mig via e-post idag