Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Vad ska jag använda för tjänst i Office 365

Office365 logo

Vilken funktion ska jag använda?

Att Office 365 är en paketerad tjänst med många olika funktioner skapar en utmaning för användare att veta vilken funktion som är bäst för att lösa uppgiften jag som användare har att utföra.

Ska jag använda något annat än mail i Outlook? Ska jag kanske använda Skype for business eller Yammer istället? Låt mig ge några exempel på vanliga uppgifter vi gör varje dag.

 1. Jag får ett mail av en person jag vill träffa, där personen skriver att visst kan vi träffas och kanske t.o.m föreslår en tid. Hur ska jag nu välja att göra?
  En bra lösning är att välja ”Svara med möte” det gör du antingen genom att klicka på ikonen som ser ut som kalender istället för att svara på mailet och ni båda måste lägga in mötet i era kalendrar. Du kan även ta snabb-kommandot Ctrl+Alt+R.
  Mailsvar
 2. Jag läser ett mail från min kollega som jag har en snabb fråga som jag vill ställa, vad ska jag använda nu?
  Om du ser att din kollegas namn i rutan som avsändare av mailet lyser grönt så är din kollega inloggad på Skype for business ochdu kan direkt starta en chat för att ställa din fråga.
 3. Jag skriver på ett dokument som jag ska redovisa på veckomötet och jag har fortfarande en del kvar att skriva innan jag vill att mina kollegor ska få läsa dokumentet innan mötet.
  Lagra ditt arbetsdokument i OneDrive for business tills du är färdig med att redigera och först då så sparar du dokumentet i dokumentbiblioteket i SharePoint, om ni använder OneNote för att dela agenda för mötet kan du på den fliken som är för veckomötet lägga till länken till dokumentet i OneNote så kan dina kollegor läsa in sig före mötet.
 4. Jag har en fråga som jag vill att mina kollegor ska svara på och jag vet inte riktigt vem som är bäst på att svara, vilken funktion ska jag använda nu?
  Istället för att skicka ett mail till alla kollegor så kan jag skriva ett inlägg i Yammer-nätverket för gruppen.
 5. Jag vet att en av mina kollegor arbetar med att skapa en del skript i PowerShell(kommandospråk från Microsoft för administration) och jag minns inte vem det är, hur gör jag nu?
  Använd dig av funktionen Delve för att söka på ordet PowerShell så får du en aktuell lista över de dokument, konversationer och annat som dina kollegor gjort den senaste tiden som är förknippat med PowerShell.

Det här är några av de tips du kan lära dig av oss på NetIntegrate i hur du effektiviserar och utökar ditt användande av funktioner i Office365, vi kommer att ha en satsning under januari 2016 på att öka användningen av Office 365 på ett effektivt sätt. Vi har planerat de här aktiviteterna än så länge

12/1 Ett mailutskick där vi bjuder på tips samt har en utlottning av en 2-timmars kostnadsfri coaching av Ove i användande av Office365. Anmäl dig till nyhetsbrev idag

18/1 Via skype så kör vi en session där vi visar hur du kan arbeta smartare i Office 365. Anmäl dig idag

29/1 Arrangerar vi ett frukostmöte troligen på Södermalm där vi visar praktiskt smart arbete i Office365. Vi kommer skicka ut anmälningslänk i nyhetsbrevet.