Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Vad gör Ove?

Jag har den senaste veckan planerat min företagspresentation för mitt affärnätverk BNI Kungsträdgården, det är en kort presentation på 10 minuter där jag ska försöka förklara vad jag jobbar med.
Syftet är att mina kollegor (jag ser dom som mina marknadsförare) ska kunna förklara nyttan av att anlita Ove som konsult.

Att förbereda en kort presentation tar längre tid än att förbereda en lång presentation. Jag har under de senaste veckorna funderat på den presentation jag håller imorgon och nu pusslat ihop en bra presentation.

Pussel har jag i NetIntegrates logotyp och det finns en bakgrund som går tillbaka till 22/7 1969, jag var 6 år och mycket fascinerad av rymden. Jag fick ett pussel med Apollo 11 som landar på månen, det gjorde att jag
kunde göra det obegripliga lite mer begripligt. På 90-talet höll jag interna utbildningar för mina kollegor på BGC när vi skulle införa Lokala Nätverk, jag förklarade det så att nätverk är som att lägga pussel. Alla bitar hänger ihop och behövs, det går inte heller att blanda bitar från 2 kartonger. Har du inte sett bilden på locket så har du svårt att veta hur det ska se ut, en skiss över nätverket är viktigt.

Nu 45 år senare är många på en 6-årings nivå med att samarbeta digitalt via Internet, fortfarande är det många som använder filhanteraren för att leta efter dokument. Många IT-system bygger på att dom ska se ut som en
A4 eller en tidning även fast det inte blir så bra på skärmen. Video och bilder används inte så mycket ännu.

Min roll är som tolken mellan teknik och affärsverksamhet och mitt huvudfokus är på Intranät baserade på SharePoint på ett sätt som utvecklar informationsspridningen inom företagen. Information är ett värde som ska delas så beslut kan fattas snabbare och mer underbyggda.

Jag har nu startat med utbildningar för användare av Microsoft SharePoint, den första kommer att vara den 15/4. Kursplan SharePoint.

Kursen utgår ifrån en standard SharePoint som vi sedan anpassar så den inte ser ut så här.

SharePoint standard