Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Vad är MOOC och blended learning?

Det diskuteras ganska mycket nu om skolan i Sverige, jag saknar dock en del i diskussionen. varför måste vi låsa in elever och lärare i klassrum i en skola? Skolan har inte genomgått någon större förändring i hur klassrum ser ut eller hur kunskap lärs ut. Ett klassrum och en föreläsningssal på ett universitet ser fortfarande ut som dom gjorde för 100 år sedan, kanske lite mer i färg(för vi har fått färg till kameror.

Jag har själv deltagit i MOOC som elev på Stanford University med 6 000 andra elever utan att åka till Stanford, vi avslutade med ett grupparbete jag en Dansk och en Australiensiska. Vi jobbade tillsammans via webb och hade kommunikation via Skype.

I diskussionen om framtidens utbildning i Sverige hör jag inga politiker eller beslutsfattare på Skolverket som pratar om det. Nu måste vi ta tjuren vid hornen och aktivt genomföra den förändring som kommer.

Jag söker samarbetspartners som vill hjälpa mig bygga upp en plattform för en mer anpassad utbildningsvärld än den vi har nu, hör av er till mig via e-post.

Under tiden kan ni söka info om vad MOOC och Blended learning är, vill ni lära er Blended learning så har Yrkeshögskolan Medieinstitutet en YH-utbildning i ämnet. Läs mer på www.medieinsitutet,se