Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

User adoption

I love SP

Jag har som vision att få användare att tycka om SharePoint, ja t.o.m älska att använda och förändra sitt beteende och arbetssätt.

Jag letar efter ett bra ord på svenska för orden user adoption, jag gillar inte helt att översätta ICT-termer till svenska. Det är ett problem att översätta och ordet adoption kan jag inte hitta ett ord till på svenska som står för hela betydelsen. Adoption tillsammans med user betyder flera saker. Några som jag tycker är viktiga är;

  • Användarnas förtroende
  • Användarvänlighet
  • Användarnas utnyttjande av …

Tyvärr har jag under alla mina år sedan jag började 1984 i ICT-branschen sett att system införs och policy införs utan att användarna involverats. Det har blivit bättre med åren men fortfarande så möts ibland supportpersonal och användare genom att inte förstå varandra och av brist på förtroende. Det konstiga är att de jobbar på samma företag och servar samma kunder, så de borde ha en samsyn.

Jag uppmanar alla att ”sluta boxas” och börja samarbeta om att skapa effektiva system som faktiskt används. Det är ofta ett vanligt problem på de flesta företagen att system som investeras dyra pengar inte används. Ofta beroende på kompetensbrist i hur det är tänkt att användas samt hur systemet fungerar.

Jag har tillsammans med mina kollegor på NetIntegrate börjat resan i att skapa en portal för användarna av Microsofts molntjänster ska bli effektiva och skapa sig en säkerhet i hur de på bästa sätt kan använda SharePoint, OneDrive och de andra tjänsterna i Office365.

Vi har skapat en portal i SharePoint med bra guider och filmer som vi kommer erbjuda våra kunder som har Office365 E3-licensen. Som komplement erbjuder vi kompetensutveckling i att använda de olika delarna i Office365 via utbildningar som vi kör tillsammans med Changemaker Educations, ni hittar mer information om dom på vår tjäsnteplattform rentworkplace.com.

Vi kommer under 2016 även att börja med digitala studiecirklar i Office365 användande för att öka user adoption, vi kommer att ha det som onlinestreamade utbildningar via Skype for business som ingår i Office365. Vill ni vara med på vår förhandsvisning så kommer vi att ha en studiecirkel i mellandagarna i år. På eftermiddagarna måndag 28 till onsdag den 30 december kör vi en digital studiecirkel som du kan anmäla dig till redan nu, reservera en plats idag.