Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Sommarskola

Cloud Germany11

Nu i sommar kommer jag att kompetensutveckla mig genom att ta del av så mycket jag känner för och har tid att ta del av. Det finns mycket producerat material att ta del av och inte enbart på Youtube.

Jag kan rekommendera er att lära er nya områden och kunskaper nu i sommar för vädret kommer inte vara bra hela tiden. Jag vet att många kompetensutvecklar sig med böcker, det har jag också gjort förr. Nu går världen så snabbt att det tryckta är nästan gammalt innan det kommit ut i affärerna.

Microsoft Sverige hade i flera år en aktivitet som dom kallade för sommarskola, förra året liksom i år kör dom inte det längre. Men det finns massor av material att ta del av ändå. Jag ska dela med mig lite av de tjänster som jag använder förutom Twitter och Linkedin där jag får mycket tips av andra om sevärt material. Min lista nedan är ingen komplett guide på det bästa, det är min lista över källor jag använder. Har du något du tycker är bättre så kan du gärna dela med dig till mig via Twitter @netintegrate så kan mina följare se det också.

Microsoft Virtual Academy(MVA)

MVA är en mycket bra portal som Microsoft har tagit fram för alla kategorier, jag tipsar eleverna på de utbildningar inom Yrkeshögskolan som jag är aktiv i. De olika learning paths som finns är indelade i level 100-400, du kan läsa om indelningen på en gammal blogg. På MVA ska du logga in för att kunna samla poäng, välja utbildningsplaner samt återkomma där du var i kursen. Det tillkommer mycket hela tiden och det är bra kvalitet på det som produceras även fast det är kostnadsfritt.

edX

Vill du ta del av både kurser som skapas av Universitet och företag så är edX en av de bättre plattformarna. Där kan du ta del av kurser som du aldrig annars skulle kunna anmäla dig till. Jag har den senaste tiden tagit ett antal kurser från Microsoft. Än så länge har jag bara hittat Karolinska Institutet från Sverige. Jag vet att det bubblar inom svenskt utbildningsväsende men det går långsamt.

Coursera

Den andra stora plattformen för kurser online från universitet och organisationer är Coursera som liknar edX en hel del. Liksom hos edX kan du filtrera i katalogen över tillgängliga kurser. På både edX och Coursera finns det både kostnadsfria och kurser som kostar pengar. De som skapar kurser du får betala för ger ofta ut ett underskrivet certifikat. En del kurser innehåller också grupparbeten.
Det som är bra med de flesta kurserna är att det står hur många veckor samt antal timmar/vecka du behöver lägga på kursen.

Youtube

Länken ovan går till NetIntegrates kanal på Youtube, förutom den så finns det en stor mängd filmer som är av olika kvalitet. En del har filmer som även sänds live via Google Hangout och sedan finns tillgängliga på Youtube. Eftersom Youtube är en tjänst från Google så har det en bra sökfunktion.

Office Mix

Microsoft har en tjänst som inte är så känd men den är oerhört bra och det växer hela tiden.
Länken ovan går till sök av NetIntegrates producerade video som är publika på Office Mix.

Du producerar enkelt filmer med tillägget Office Mix till PowerPoint, du laddar ned tillägget via Office Mix. Fördelen med Office Mix som gör att vi kommer använda det mer är att du kan göra video endast tillgängliga om länken är känd eller via inloggning.