Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Sluta skicka personal på kurs i IT-användning

future_classroom

Du har tidigare kunnat läsa om att enligt en undersökning från SCB så utbildar inte 77% av företagen sin personal i att hantera de IT-verktyg de använder i jobbet. Och samtidigt så hävdar de flesta att personalen är den viktigaste resursen. Vilkne motsägelse!

Nu undrar du om jag blivit tokig med tanke på rubriken på dagens inlägg, varför ska inte företagen skicka sin personal på kurs?
Jag är övertygad om att livslångt lärande har för länge sedan blivit så viktigt att det inte ifrågasätts. Ändå så har utbildningsföretagen inte förändrats så mycket och satsar fortfarande på kurser i fysiska klassrum med en lärare som håller monolog. Du som deltagare får spendera flera dagar i sträck i 8 timmar och bli proppad med fakta. Ofta är inslagen av övningar alldeles för lite även fast du lär dig mera genom att arbeta i grupp med övriga deltagare.

Det jag menar är att ersätta traditionella kurser med metoder som gör dig som anställd digitalt kompetent. Det är vårt bidrag på NetIntegrate är metoder som är vanliga utanför Sverige och sm inte slagit igenom så mycket ännu här.

Vi erbjuder ett smrögåsbord av alternativ:

  • Studiecirklar via Skype eller på plats hos er.
  • Mentorskap där du får en av oss som sitter bredvid dig och guidar dig.
  • Lunch&learn, du får över en lunch lära dig under 30 minuter varje månad.
  • Portal i Office365 för självstudier.
  • Kompetensinventering.
  • Workshop
  • Online community

Du kommer få flera erbjudanden via bloggen om hur du kan bli digitalt kompetent i bl.a. Office365.

Vi startar i september en digital studiecirkel för användare av Office365 som kommer pågå i 8 veckor där du förväntas lägga 3-4 timmar/vecka. Det är samma tid som om du skule gå en 3-4 dagars kurs i 8 timmar. Skillnaden här är att du gör uppgifter i din egen takt under veckan. Du får också en chans att träffa Ove och hans kollegor under veckan i Skypemöten samt när det finns möjlighet även på olika platser i Stockholm.

Office365 för användare