Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Sluta bifoga filer i e-post

I veckan som gått fick jag flera mail som jag inte skulle haft, avsändaren hade skickat till fel person i sin kontaktlista. Nu är det inte så farligt om det kommer till mig för jag tar bort mailet direkt och jag har inte så bra minne så jag minns vad som stod i mailen. Några av mailen innehöll bilagor som jag inte öppnade för jag såg redan i mail-texten att det var fel.

Jag fick också en del mail med bilagor som jag och flera andra skulle tycka till om och lämna synpunkter på genom att redigera och skicka tillbaks. Jag tycker synd om avsändaren som fick många synpunkter att redigera ihop till ett dokument. Att skicka bilagor för revidering/synpunkter är ett gammalt sätt att arbeta på som är ineffektivt.

Skicka istället ett mail med länken till företagets webbportal. är portalen intern så kallas det Intranät och byggs för det mesta i Microsoft SharePoint. Du kan även skicka en länk till dokumentet utanför företaget i molntjänsten SharePoint Online som är en del av Office365.

inga bilagor