Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

SharePoint och utbildning

workshop netintegrate

Denna veckan har jag börjat som lärare för nya elever på Medieinstitutets YH-utbildning för blivande SharePoint utvecklare, precis som förra året så är det en uppgift jag gärna gör. Jag trivs oerhört mycket som utbildare.
Att få dela med sig mina erfarenheter av SharePoint och få se hur det tänds ett ljus för eleverna är en av mina bästa belöningar jag kan få.

Jag har det senaste året haft en del utbildningar kompletterade med att hjälpa företag hitta rätt som SharePointmentor har gjort klart för mig att det är välbehövligt. Jag får så mycket tillbaka från användare som jag får förmånen att lära sig förstå grunderna och byggstenarna i SharePoint.

Jag har också förstått att det fortfarande trots att det snart är 2015 inte satsas på utbildning av användarna i hantering av SharePoint, det värsta exemplet jag hört är ”Hur svårt kan det vara? SharePoint är ett webbsystem”
Jag har svårt att förstå att företag lägger stora pengar på att införa SharePoint och ändå väljer att inte utbilda sina användare(alltså personalen) i hanterande och likformigt arbetssätt i SharePoint.
Jag är säker på att ledningarna på dessa företag också ofta hävdar att personalen är den viktigaste resursen, det känns som läpparnas bekännelse och tomma ord när man väljer bort utbildning av personalen.
Anställda ska inte få utbildning för de ska arbeta och driva in omsättning till företaget har jag också hört som anledning, det gör mig så irriterad och är en av anledningarna till att jag håller på med utbildning.

Min mormor har betytt mycket för mig ändå så länge jag minns, hon var duktig i skolan och skulle få stipendium för att studera. Den möjligheten fick hon inte för hon behövde arbeta och tjäna pengar.
Att vi fortfarande 2014 ska hantera personalen på samma sätt är inte acceptabelt,

jag satsar nu på utbilda fler och förbereder en satsning på utbildning i SharePoint samt Office365, från och med Januari nästa år kommer jag erbjuda klassrumsutbildningar kompletterat med en portal för förberedande och uppföljande utbildning. Projektet går under namnet Office365skolan där jag nu har en egen domän som kommer fyllas på med information.