Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

SharePoint handlar inte bara om dokument

Ibland hör jag myten att SharePoint bara handlar om dokument, nu ska jag ta död på den myten. För mig är SharePoint som att lägga pussel som kan bli hur stort som helst.

Att bara använda SharePoint för dokument är som att lägga ett 15-bitars barnpussel. Många av de funktioner som finns har jag lagt ned åtskilliga timmar på att lära mig, det fascinerande med SharePoint är att jag lär mig fortfarande fastän jag började jobba med SharePoint 2006. Jag är en av de få som använde SharePoint som Intranät i en Small Business Server 2003, sommaren 2009 flyttade jag den SharePoint informationen ut i molnet.

Jag började med SharePoint Online i föregångaren till Office365 som kallades för BPOS(Business Productivity Online Suite), då var det version 2007 av SharePoint som gällde. Office365 har jag jobbat med sedan det blev en publikt tillgänglig betaversion. Nu hoppas jag snart få prova på nästa version som kommer till hösten som lanserades på SharePoint konferensen i Las Vegas i början av mars.

Jag kommer i mina framtida blogginlägg beskriva de olika delarna som finns i SharePoint och ha några korta video som beskriver hur det ser ut. Jag har inte lagt planen färdig ännu men här är några ämnen.

 

  • Kontaktlista som kan kopplas till Outlook.
  • Kalender som kan kopplas till Outlook.
  • Lista över affärsmöjligheter.
  • Uppgiftslistor.
  • Olika register som t.ex. inventarieregister.
  • ……………………………………..

Har du önskemål får du gärna kontakta mig via Lync, e-post, Twitter. Jag är ofta i möten under dagarna eller sitter och producerar så det är inte så lätt att nå mig på telefon.