Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Samhället är inte nutidssäkert

Vill du slippa åka till kontoret?

Vill du slippa åka till kontoret?

Det är väl förhoppningsvis lite kvar till snön faller i Stockholm, jag vill hinna med att njuta av höstens röda fina färger innan jag kan njuta med skidåkning. Men är samhället förberett för vintern?

Med Cloud computing så kan du och dina kollegor välja att jobba hemma i vinter nät snön faller och bilen är inplogad, att ta alternativet SL verkar bli svårare i vinter med de föreslagna besparingarna så kommer turtätheten minskar. Mest kommer den minska utanför det samhället fortfarande är helt låst vid arbetstid 8-17 och några timmar runt omkring. Att ta sig till och från kontoret i vinter utanför de ”vanliga arbetstiderna” kommer bli en utmaning. Att också ta sig med SL mellan kontoret och kunderna kommer i princip bli helt omöjligt eftersom turtätheten kommer minskas kraftigt under dagtid. Jag tror fler kommer åka bil och jag som litat på SL och har sedan ett drygt år levt utan bil kommer behöva ta taxi till kunderna oftare.
Eller så får jag ha flera möten via Skype for business samt bjuda in kunder till vårt kontorsrum som vi hyr av en samarbetspartner i centrala Stockholm.

Samhället är fortfarande bundet vid arbetstiden 8-17(med flextid i vissa fall från 7-18). Vad skulle hända om någon vågar utmana det och ha andra arbetstider? Hur kan SL hantera den ändringen om det är tillräckligt många som erbjuds den möjligheten?

Nu när skolorna börjar igen så får många barnfamiljer utmaningar att jobba när barnen blir sjuka och måste vara hemma från dagis eller skolan. Föräldrar måste ta VAB eller som det ibland kan bli VOB, de svarar på mail, deltar i telefonmöten och svarar i mobilen. Det är egentligen inte möjligt med nuvarande lagstiftning, är barnen sjuka och du tar VAB så får du inte jobba enligt Försäkringskassan. Även här är inte samhället nutidssäkrat utan anpassat efter industrialismens arbetstider.

Tekniken finns och vi är många som anpassat vårt arbete till inte bara platsoberoende arbete utan även tidsoberoende arbete, det här kommer att utmana samhället, lagstiftningen och vårt sätt att umgås och aktivera oss. Jag vill gärna bidra med att förändra vårt samhälle så det är mer nutidssäkrat, jag kommer inte engagera mig politiskt. Jag vill att det ska gå fortare än vad som skulle vara möjligt att få med politikerna på.

Delar du min vision så får du gärna stödja mig och oss andra som vill förändra synen på vad arbete är, var arbetet utförs samt när det utförs.

Min dröm och plan är att kunna bli en digital nomad med hela världen som arbetsplats. Kommentera på Linkedin eller Twitter