Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Papperslösa kontoret är snart här

Intranät företaget

 

Jag har snart jobbat 30 år i IT-och Telekom branschen och hela tiden hört talas om det papperslösa kontoret.

Med moln-teknik, nya enheter och ett nytt arbetsliv så är vi på väg mot det papperslösa kontoret. Du och dina kollegor blir mycket mer effektiva om ni slipper bära runt på en massa papper, Det är inte så bra arbetsmiljömässigt med tunga pärmar och pappersbuntar som ska packas ned när vi lämnar kontoret för arbete är inte plats utan något man gör.

Den mängd dokument och annan information som ryms i ett litet företags molntjänst skulle kräva flera rum att fylla med tjocka pärmar. Det är ett gammaldags sätt och ineffektivt arbetande.

Jag har börjat skanna så mycket dokument som möjligt så jag kan arbeta platsoberoende, jag har t.ex. sagt upp mitt kontor som jag flyttar ut från i slutet av November. Jag lär också ut mitt arbetssätt till dig och dina kollegor och samarbetspartner.

Mitt mål är att tillsammans med min fru kunna resa runt i världen i flera månader samtidigt som vi arbetar med våra kollegor och kunder i Sverige.
Då kan vi inte vara beroende av att vara bundna till ett kontor för att kontrollera pärmar och papper. Jag jobbar för att det ska vara möjligt och jag behöver din hjälp att påverka beslutsfattare att slopa fysiska papper t.ex. vid bokföring. Vet du t.ex. att du enligt lag måste spara den PDF-faktura även fast du skriver ut den för att sätta den i bokföringspärmen? Enligt bokföringslagen måste du spara originalet av fakturan, fick du den som PDF så måste du spara filen även fast du skriver ut den.