Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Enkel samarbetsplattform för klasser/utbildningar

1Note klassrum

Allt fler system skapas och installeras för utbildningar, jag har sett och använt flertalet av dom. Jag har sedan en tid tillbaka jobbat med ett system som finns på svenska och kan köras i Office365. Det är OneNote för klassrum som är ett bra och smidigt system för att skapa elevytor för läraren att följa och stödja eleverna.

När en klass skapats och eleverna lagts till finns ett antal gemensamma avsnitt som det bara är att acceptera.

Klassrum skapas

När lärare och elever lagts till från användarkatalogen av en administratör(som administratör kan du inte lägga till dig själv] är det dags att skapa elevernas kommunikationsytor.

Elevutrymme

Sen är det dags att granska och bekräfta, här ser du ett alternativ med endast en elev, jag tycker det är bra att jag som lärare kan ge olika material till varje elev. Elevernas sektioner ser bara jag och den eleven själva.

Klassen klar

Nu skickas länken ut till elevernas e-post, sedan kan eleverna öppna anteckningsboken för klassen och börja arbeta.

Det finurliga med att använda OneNote är att förutom via webb i SharePoint kan elever och lärare öppna det i OneNote som finns tillgängligt till dator, mobil och surfplatta.
Det gör att lärare och elev kan komma åt informationen utan Internet-uppkoppling(var nu det är i Sverige, kanske i tunnelbanan?).

Eleverna kan i sina anteckningar skriva t.ex. ”Fråga?” så kan läraren söka efter alla elevers frågor med sökfunktionen i OneNote. Läraren kan även skriva anteckningar i elevens yta och kommentera arbetet eleven gör. Det finns ju även möjlighet att spela in en kommentar eller t.o.m. en video i OneNote med kommentarer.