Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Flera dokumentbibliotek i OneDrive för business

Jag hör många som klagar på OneDrive för Business synkronisering, och tyvärr har Microsoft gjort det lite stökigt för oss användare genom att ge os mycket utrymme att lagra på.
Den stora utmaningen är att när ett bibliotek synkroniseras i SharePoint så tas allt med i bilioteket. Om det då innehåller 25 GB och flera tusen filer så är det självklart att det blir mycket data som skickas fram och tillbaka. Det är tyvärr enkelt att det blir fel.

Lösningen är ganska enkel på utmaningen, OneDrive för Business är det som i tidigare versioner hette My Site och är en integrerad del av SharePoint. Skapa ett till dokumentbibliotek och synkronisera enbart det ena biblioteket, jag har t.ex. skapat ett till dokumentbibliotek i min OneDrive för Business som jag döpt till Arkiv. Se de 2 bilderna nedanför, den första är mitt arkiv och den andra är den jag synkroniserar.
Jag slipper därmed att synkronisera för mycket data, just nu har jag enbart 510 MB filer i mitt dokumentbibliotek som synkroniseras.

Det är också viktigt att tänka på att när du synkroniserar till olika enheter så tar det utrymme på de enheterna. Har du en mobil med 16 GB minne är det kanske inte lämpligt att synkronisera 25 GB från OneDrive.

OneDrive arkiv

 

OneDrive start

Låt mig ta död på myten om att det krävs SharePoint Online i Office 365 för att få OneDrive för Business, en SharePoint 2013 server innehåller möjligheten till lokalt installerade OneDrive