Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Office365 video

o365 video

Med Office365 följer en funktion som heter video som för de flesta är ganska ny, vi på NetIntegrate har haft det ganska länge eftersom vi deltar i det Microsoft kallar för 1st release program.

Det är en samling av funktioner Microsoft haft länge, basen för att distribuera video är tjänsten Azure Media Service som bl.a. användes för OS i London och Sotji för att sända video.
När du och dina kollegor startar igång video i Office365 får ni en SharePoint webbplats för att visa de video ni har lagt upp men som lagras i Azure. Den webbplatsen syns inte bland vanliga webbplatser och är inget du ska göra något med. Du ska definitivt inte ta bort den webbplatsen om du inte gillar att sitta länge och prata med Microsoft supporten för Office365.

Tjänsten video är bra för att samla video som ni på företaget vill dela, filmerna kan t.ex. spelas in med tillägget till PowerPoint Office mix som jag skrev om förra veckan. I Office mix menyn finns det en knapp som heter ”Publish to O365 video”.

ExportTo365Video

 

Tjänsten kommer säkert att utvecklas och ges mera funktioner för än så länge tycker jag den verkar ganska enkel i sin utformning. Jag kommer använda den en del under hösten på Medieinstitutets utbildningar för SharePoint utvecklare samt för den nya utbildningen för blivande Cloud Advisor.

 

Saknar du och dina kollegor Office365 så har vi på NetIntegrate en stor nyhet som gör det lättare att använda Office365, ni kan numera välja att köpa tjänsten månadsvis istället för som hitills årsvis. Det är en tjänst som ni behöver beställa via oss och inte via Microsoft. Vill du veta mer kan du kontakta oss via e-post genom att trycka på knappen nedan.