Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Office365 nyheter lanseras hela tiden, nu finns en roadmap tillgänglig

En av nyheterna som lanserades i samband med att vi svenskar mumsade sill och annat till midsommar var att Microsoft nu lanserar en lista över nyheter som kommer till Office365. På leverantörsspråk kallas det för roadmap. Det är något vi partner till Microsoft efterlyst sedan länge, ibland har vi fått reda på nyheter efter kunderna. Nu finns en möjlighet för oss partner att få nyheter i förväg, även kunder kan få det fast jag rekommenderar inte att ni gör det till ert abonnemang som ni använder för er produktionsmiljö. Det kan ni istället göra i ert abonnemang ni förhoppningsvis har för test och utveckling, har ni inte det så kan jag hjälpa till med det.

Den roadmap som nu publiceras kommer uppdateras kontinuerligt, det som framför allt är välkommet är att större förändringar kommer Microsoft lansera ett år i förväg. En del av mina branschkollegor har fått problem med att uppdateringar har orsakat att kundspecifika lösningar som dom programmerat åt kunden slutat fungera vid en uppgradering från Microsoft. Det ny förhållningssättet kommer att öka säkerheten i att Office365 fungerar.

Den lanserade roadmap som nu finns och uppdateras hittar du på http://office.microsoft.com/en-us/products/office-365-roadmap-FX104343353.aspx  .

Den är uppdelad i 4 delar.

Released: Det som är på väg att göras tillgängligt för alla

Rolling out: Det som är i utvärderingsfas för att göras tillgängligt för alla

In Development: Det som snart kommer att hamna ii Rolling Out

Cancelled: Det som planerats men avbrutits, än så länge finns inget där. Det hoppas jag väl inte att det kommer att göra heller.

Bild på roadmap

O365 roadmap

 

 

En av de stora nyheterna som pratats om ett tag är ökning av lagringsutrymme för OneDrive for Business till 1 TB, nu kommer den att börja aktiveras fr.o.m. 1:a Juli.
Det du bör tänka på då är att skapa flera dokumentbibliotek för du har säkert inte en hårddisk som är på 1 TB, allt du synkroniserar lagras ju på din hårddisk för åtkomst när du inte har Internetanslutning(om det nu är någon som inte har anslutning kontinuerligt) Jag kan rekommendera att läsa ett inlägg som jag skrev för 2 veckor sedan med ämnet Flera bibliotek i OneDrive.