Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Office2016

Office

I veckan släpptes Office 2016 för Mac och det har funnits en preview av den för PC ett bra tag. Nu när många gör sig redo att ta sig an Windows 10 så bör ni planera för Office 2016. Det finns flera fördelar som gör det till en ”perfect match”. Båda är gjorda för och fungerar bäst med Microsofts moln-tjänster, precis som med Office 2013 som kom med Office365 så ansluter du ditt konto till Office och får därmed en tight integration när du öppnar samt sparar dokument. Du får även en integration när du ska dela dokument, istället för att skicka en bilaga kan du dela en länk till din OneDrive for business eller er SharePoint. Det finns en hel del nyheter med den nya versionen och jag ska redovisa några här.

Outlook2016:

När du ska skicka ett mail med en bilaga så har du knappen attach file(bifoga fil), som du ser så är det en liten nedåtpil till höger på knappen.

attach

 

Om du klickar på knappen så får du fram listan över senast arbetade filer, eftersom du är inloggad med ditt Office365 konto har du åtkomst till samma lista oavsett vilken enhet du använder. Jag har klippt ut en liten begränsad vy av hur det ser ut.

dropdown

 

Excel2016

Ett antal nya grafer har tillkommit som är bra för de som jobbar med Business Intelligence(BI). Det är bl.a. waterfall, histogram och Sunburst som är värda att ta en titt på. Tillsammans med funktioner för forecasting samt Power query så blir Excel ännu bättre för finansiell analys.

Word2016:

Arbeta med samma dokument har gått att göra i Word online i flera år, nu kommer det även till programmet Word. Ytterligare en fördel som bl.a. Google haft som nu försvinner, Microsoft är inte längre de som jagas utan de som jagar konkurrenterna 🙂 .

PowerPoint 2016:

Jag har ännu inte hittat så många nya saker som kommer enbart till PowerPoint. Det som kommer till Word, Excel och PowerPoint är framförallt när du ska spara och öppna dokument samt en hjälpfunktion som när användarna hittar den kommer minska trycket på företagets Helpdesk och Power Users. Funktionen hete på Engelska ”Tell me”

tell me

 

De gemensamma funktioner som tillkommit i Word, Excel och PowerPoint är dessutom

  • DLP(Data Loss Prevention) som gör att företag kan öka säkerheten genom att skydda informationen.
  • Integration med Azure rättighetshantering för ökad säkerhet med att skydda dokument.
  • Utökad integration med Office tillägg och program. Det här kommer jag ta upp längre fram i eget inlägg.
  • Spara som funktionen har blivit enklare och mer integrerad med Office365 och OneDrive.
  • Versionshantering direkt från arkivmenyn.

Det finns ytterligare funktioner, jag känner att de här räcker för att jag ska rekommendera er att uppgradera när Office2016 släpps och att en del av er personal redan nu ska jobba med att lära sig. Vi på NetIntegrate kommer visa mera efter semestrarna om Offic2016. Jag är säker på att mera kommer att offentliggöras på partnerkonferensen i Orlando i nästa vecka.