Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Office Mix gör att det enklare med flipped classroom

Office Mix

Att spela in en föreläsning i form av en video för flipped classroom anser många är svårt. Har du Office 2013 på din dator så är det egentligen ganska enkelt. Det finns ett tillägg till PowerPoint 2013 som är kostnadsfritt och kan laddas ned från Microsoft.

Det läggs till som en ny meny i PowerPoint liksom bilden ovan. Du kan nu välja att spela in din presentation om du nu har gjort en PowerPoint som du vill prata och berätta om. Du kan samtidigt spela in en bild på dig som kan visas i nedre hörnet på videon. Bilden på dig kommer via den kamera som du antingen har inbyggd i din dator eller ansluten via USB.

Det viktiga att tänka på är att du har en bra mikrofon ansluten till datorn, det räcker inte med den mikrofon som finns inbyggd i din bärbara dator. Det finns headset, USB-anslutna mikrofoner eller mikrofoner som ansluts via mikrofon-ingången på din dator.

När du ska spela in så får du välja en del inställningar som t.ex. mikrofon, skärm eller del av skärm samt kamera om du spelar in en Powerpoint. Spelar du in skärm så kan du visa allt du gör på skärmen.

Jag har börjat spela in en del video som jag lagt upp på Microsofts tjänstesida för Office Mix på mix.office.com. Du kan även exportera det till standarden för E-learning SCORM, exportera som fil till t.ex. Youtube samt ladda upp till Office365 Video(nästa vecka kommer jag beskriva vad Office365 Video är och hur du kan dra nytta av det). När du väljer att exportera får du valet vilken kvalitet du vill ha på videon. Tänk på att den blir inte bättre än det original du nyss spelat in.

En video som jag gjort och som jag vet är populär är hur du skannar dokument till OneNote, du kan titta på det och få några idéer om du hur du ska gå vidare.

Jag kommer även visa det här på ett seminarium om flipped classroom som jag är med och samarrangerar med Changemaker Educations och Maxieffect. Läs mer om det på http://www.meetup.com/Good-Morning-Change-Stockholm-Meetup/events/222503294/