Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Nya steg mot papperslösa kontoret

attach

Jag skrev ett inlägg för ett år sedan om att arbeta med det papperslösa kontoret.

Hur har det då gått att arbeta med så få papper som möjligt? Den stora utmaningen är att lära ”gamla hundar sitta”, alltså att få med mig min omgivning på att ge mig digitala dokument istället för papper. Jag träffar även en del branschkollegor som föredrar papper och inte tror på det papperslös kontoret fast dom säljer IT-tjänster!

Jag har arbetat metodiskt med att undvika papper av flera skäl som jag nämnde i mitt inlägg för ett år sedan, nu tar jag nästa steg mot det papperslösa kontoret och välkomnar att fler utmanar mig. Jag har sedan 1984 då jag började i IT-branschen hört talas om det papperslösa kontoret, i vissa fall som ett skämt. Jag vet att många inte tror på det, jag både tror på det och kommer driva på för att det ska bli verklighet. För mig är det en miljöfråga och en arbetsmiljöfråga att uppnå det papperslösa kontoret.

Det steg jag nu tar är att spara allt bokföringsmaterial digitalt och inte skriva ut det! Jag har kollat upp att det är OK enligt bokföringslagen, de flesta fakturor får jag via e-post och att skriva ut som PDF är enkelt. De få fakturor jag får via ”snigelpost” kommer jag att skanna, de enda jag regelbundet får på papper är från NetIntegrates försäkringsbolag och bank! Jag har som de flesta som följer mig vet om arbetat på Bankgirot så jag vet hur konservativa och sena banker är att införa ny teknik. det är först när dom utsätts för tuff konkurrens som de satsar.
Ja har också stöd av vår redovisningskonsult som jag kommer få hjälpa med att genomföra en analys av hur dom själva ska kunna bli digitala och arbeta mer med det papperslösa kontoret.

Jag kommer också att mer aktivt hjälpa mina kontakter i olika nätverkssammanhang att använda mera digitala visitkort, jag har gjort en film som finns på Youtube om hur du skapar ett digitalt visitkort.

 

Jag kommer också visa hur du och dina kollegor kan komma närmare att arbeta med det papperslösa kontoret med att utnyttja funktioner i Office365. De verktyg som jag använder dagligen för att arbeta mera utan papper är främst;

  • OneNote som är mitt digitala hängmappsarkiv(vem kommer ihåg hängmappar?), det har jag synkat med alla mina enheter.
  • SharePoint där jag samlar mina OneNote tillsammans med min dokument.
  • Dela dokument via e-post som är lagrade i SharePoint dokumentbibliotek och i OneDrive for business(som är SharePoint).