Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Ny version av OneDrive for business kommer

OneDrive

Många som använder sig av OneDrive for business via Office365 har haft utmaningar med att synkroniseringen slutar att fungera för vissa filer. Den klient(program) för synkronisering har ett antal år på nacken och hette från början Groove och senare SharePoint Workspace. De problem som förekommit är bl.a.

  • Slutar att synkronisera vissa filer
  • Slutar att synkronisera helt p.g.a. en begränsning som är att det är maximalt 5 000 filer som kan synkroniseras per bibliotek.
  • Svårt att förstå skillnaden mellan OneDrive och OneDribe for business. Trots att det heter samma så är det inte ens samma produkt.

Nu kommer det att lösa de flesta utmaningar att försvinna med den nya versionen av OneDrive for business som kommer inom kort. En förhandsversion finns tillgänglig.

Du kan läsa mer om den på bloggen för OneDrive.

Där ser du en del bilder på hur den ser ut och hur det kommer att påverka dig. Det är bra att redan nu börja förbereda för den nya versionen genom att planera för och genomföra en uppdaterad policy för din användare. Samtidigt kan du förbereda för Office 2016 som kommer göra det lättare för användare att dela dokument även utanför företaget och till användare som inte har Office365. Delningen sker via en länk som inte kräver inloggning och det kan öppna för att information som inte ska lämna företaget gör det av misstag och av okunskap.

Din användare är utan att du kompetensutvecklat dom omedvetet okunniga och det är ditt ansvar som företagsledare.

Du och dina kollegor kan få ta del av våra erfarenheter i hur du ska strukturera och planera för införande av Office2016 samt OneDrive for business. Det kommer bl.a. att genomföras ett successivt lärande via flera halvdagssessioner som vi inleder i samarbete med Changemaker Educations.

Vill du se hur den nya klienten för OneDrive fungerar så kan du titta på Microsoft Mechanics Youtube-kanal.