Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Kompetensutveckla online i digitalt arbetssätt

Arbeta platsoberoende i molnet Netintegrate

Digital kompetens skrev jag om förra veckan, det sker nu stora satsningar på det över hela världen.
Eu har det med som en prioriterat del i den Digitala agendan, alla är tyvärr inte lika förberedda.

Det ska vi på NetIntegrate jobba med att minska okunskapen och rädslan för att arbeta digitalt.
För ofta är kunskapen på plats men osäkerheten är en bromskloss, ofta beroende på felaktig genomförd kompetensutveckling. Det vanliga sättet har varit att arbeta med trial and error eller en flerdagars kurs.

Just en kurs har varit och är till viss del fortfarande den väg som många företag väljer. Resultaten blir ofta inte vad som förväntats. Den anställde kommer hem från kursen och hittar ett skrivbord och en inkorg i mailen full med arbete som kollegorna samlat ihop under kursen. Att företaget investerat tiotusentals kronor i kursavgift är inte den största kostnaden. Det som kostar mest är att vara borta från arbetet för kursen. Ofta är kurserna flera dagar hela arbetsdagens 8 timmar.

Vi på NetIntegrate vill nu ändra på kompetensutveckling och uppmanar företag att sluta skicka anställda på kurser heldagar i flera dar. Ni kommer kunna kompetensutveckla er personal genom en metod som är väldigt svensk, nämligen studiecirkelformen. Vi kommer nu erbjuda digitala studiecirklar online för företagen.

Att göra det i studiecirkelform ger dig en möjlighet att lära dig under tiden med uppgifter du får utföra mellan gångerna.

De studiecirklar vi kommer att köra kan du delta i separat eller hela programmet.

Vi startar studiecirklarna i vecka 36 via vår satsning Onlineskola.se skolan utan klassrum.