Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Juniora utvecklare satsar NetIntegrate på

Weak link

Jag har hört från allt för många företag att de inte vill ha juniora utvecklare för deras kunder kräver enbart seniora utvecklare. Visst kan det finnas en del såna kunder.

Jag expanderade NetIntegrate under 2015 med 2 juniora utvecklare som ger mig mycket bra nya sätt att tänka på som jag inte hör från seniora kollegor i branschen.

Alla är vi barn i början och så var det för oss alla som är i branschen, när jag började med ADB som IT hette 1984 fick jag mycket stöd av mina mer erfarna kollegor. Jag lärde mig mycket på att få chansen att utvecklas. Visst är det en stor del ansvar på de som kommer nya in i branschen att ”ta för sig”, men större ansvar ligger på oss som varit länge i branschen samt på oss som leder företag och anställer personal.

Det är en brist i branschen på framför allt utvecklare och då har jag svårt att förstå varför en del företag inte är ett dugg intresserade av att anställa nyutexaminerade utvecklare.
Ni kan inte samtidigt klaga på att ni inte får tag på utvecklare och samtidigt hävda att ni inte kan anställa de som är utbildade. Det kan i vissa fall vara så att de nyutecaminerade har kunskaper i utveckling som inte era seniora konsulter har förståelse för eller i värsta fall inte vill lära sig.

Det finns en stor mängd utbildningar med fokus på ICT och utveckling av ICT, både på universitet, högskolor samt på yrkeshögskolor. I veckan var jag på en redovisning av en klass med SharPoint utvecklares erfarenheter av LIA(Lärande i Arbete som det heter som vi vanligtvis kallar för praktik). Det var mycket intressant att se vad duktiga eleverna är och har kunskaper som jag tror en del seniora utvecklare inte har haft tid att skaffa sig. Många av dom har erfarenheter av utveckling av SharePoint Online, och där är det svårt att hävda att kunderna kräver seniora utvecklare. Det finns ingen som har mer än 7 års erfarenhet av SharePoint Online som först lanserades 2008. De elever jag lyssnade på är de jag har varit delaktig i att utbilda på Medieinstitutets utbildning för SharePoint Utvecklare. Nu finns det ”nybakade studenter” med erfarenhet av utveckling i SharePoint Online att rekrytera. Nu vet jag att flera av eleverna fått anställning, det finns fortfarande en del elever som jag tror söker anställning. Det finns även en chans att för hösten 2016 en möjlighet att rekrytera studenter för LIA-projekt, det är en ny klass med elever som ska göra sin LIA från Augusti 2016.

Jag utmanar mina kollegor i ICT branschen att ta sig an de utbildade utvecklare som finns att tillgå via bl.a. Yrkeshögskolorna(YH). Om du inte vet vad  YH är så har jag förståelse för det, tyvärr har flera av skolorna varit mindre bra på att marknadsföra sig. YH är utbildningar som är normalt 1,5-2 år långa, och de godkänns av Myndigheten för YH. För att blid godkända ska de ha en bra utbildningsplan som är framtagen i samarbete med branschen som också ska intyga att det inte går att få tag på utbildad personal via andra utbildningar samt att det finns en efterfrågan för personal med just den kompetens som utbildning är fokuserad på. YH kan vara produktspecifik, t.ex. som i utbildningen jag nämnde ovan som utbildar SharePoint utvecklare.

Jag hoppas att vi i branschen tar vårt ansvar och ger de nyutbildade chansen att ta del av våra erfarenheter på samma sätt som vi fick när vi började i branschen.

Nu ser jag fram till ett nytt är med ökad fokus på molntjänster och på utveckling av molntjänster med bl.a. API för integration, jag kommer fortsätta prata om kompetensutveckling på bloggen under 2016. Jag önskar alla mina trogna läsare ett gott slut på 2015 och ett gott nytt år!