Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Skydda informationen i ett Intranät är en fördel i SharePoint

En av fördelarna med SharePoint är möjligheten att skydda informationen som lagras på ett Intranät. Några av de funktioner som är möjliga att införa är bl.a.

 

  • Kräva inloggning för att öppna dokument.
  • Kräva inloggning t.ex. var 30.e dag, det kan vara bra för att skydda information som kopierats från SharePoint till lokala datorer eller USB-minnen.
  • Förhindra att läsare av dokument kan skriva ut och/eller kopiera text ur dokumentet.

Att införa IRM (Information Rights Management) är för de som har Office365 E3 licens inte alltför komplicerat för en van tekniker, för en användare med erfarenhet är det möjligt men det kan vara svårt.

Hur ser det då ut om ett bibliotek i en SharePoint webbplats har funktionen IRM? En nackdel som jag hittat med IRM är att möjligheten till förhandsgranskning av dokument inte fungerar.

IRM preview

Som du ser så kan inte dokumentet förhandsgranskas utan att öppna det i word. När du öppnar det i word så syns en gul rad där du kan välja att anpassa behörigheter.

IRM open word

När du väljer att ändra behörigheter så får du upp en bild som ser ut som nedan.

IRM behörighet

Väljer du där fler alternativ så får du upp nästa bild.

IRM ändra behörighet

Som du ser kan bl.a. behörigheter justeras för olika typer av användare. Vill du lära dig mer om hur du hanterar IRM kan du gå på vår kurs för SharePoint redaktörer, du kan även kontakta oss via e-post.