Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Hur övervakad är du på internet?

 

Logitech HD Pro Webcam C910

Vilka spår lämnar du på internet?

Den gångna veckan har det diskuterats hur övervakade vi är på internet och jag är inte förvånad över de avslöjanden som kommit och förtydligas mer och mer.

Jag gick en specialvariant av den gamla Naturvetenskapliga linjen, där en del humanistiska ämnen ersatts med 1 timme extra matte samt ämnet datateknik. Vi diskuterade redan då i klassen samhällets påverkan av databehandling(IT var inte ett begrepp då. I april 1984 började jag arbeta i ICT-branschen där jag bytt jobb flera gånger, jag har i princip arbetat med i alla led utom operatör. Jag har arbetat en hel del med säkerhet i alla dessa år och varit meveten om vilka spår jag lämnar, ett par år var jag tveksam till at använda Facebook.

Den övervakning som kommit till omvärldens vetskap den senaste veckan har jag varit överygad om att den förekom, fast jag har inte haft bevis för att det är så. Nu verkar det bli mer klart att det inte är så farligt som vi trodde från början. Du bör som jag ändå tänka på vilka spår du lämnar efter dig på internet, det viktigaste du bör utföra är en analys av vilken information du inte vill ska komma ut på internet. Jag hoppas att du vet vad informationsklassning är, om inte så ring mig omgående så hjälper jag dig igång kostnadsfritt via ett telefonsamtal eller ett onlinemöte. Ring på 08-5000 3170 eller skicka e-post.

Några enkla tankar om hur du sprider information är att som fler av mina branschkollegor och jag säger, att skicka e-post är som att skicka vykort.