Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Har molnet blivit moget?

Molnet

 

 

Nu i midsommaren när vi firar och hoppas på sol kan jag fira 4 år med molntjänster. Det var på midsommardagen 2009 som jag skaffade Microsoft Online Service tjänsten BPOS som var föregångaren till Office 365.

Jag ångrar inte att jag flyttade till molnet med företagets mail och SharePoint, efter 2 stora driftstörningar på den interna Small Business servern där vi körde Exchange och SharePoint i version 2003. Nu fick vi uppgraderas till 2007 och nu har vi 2010. Tyvärr blir nog vi dom sista som blir uppgraderade till den nuvarande 2013-versionen.

Med tanke på den senaste tidens diskussioner kring övervakning vill jag säga att jag fortfarande är nöjd med tjänsten. Viss information som är så hemlig lagrar vi inte i molnet eller har Svenska molntjänster.

Nu börjar jag se att molnet känns moget fast jag ser fortfarande att det är många som går till molnet utan planering. Jag ser att många behöver en rådgivare av hur man ska flytta till molnet på ett klokt sätt.
Att enbart flytta e-posten till molnet tycker jag är fel, den största vinsten företag gör är om dom flyttar in i SharePoint Online. Den planeringen kommer jag att visa på en online-kurs på fredag 28/6 14-16, vill du anmäla dig kan du göra det nu.

För er som inte haft tid att läsa Computer Sweden som kom i torsdags morse så rekommenderar jag den debattartikel som jag skrev och fick hjälp av mina kollegor i Cloud Swedens ledningsgrupp att förbättra. Titeln är ”Datapolicy ett måste i framtidens företag”. I Computer Swedeen finns en bilaga om 30 år med datorer, jag själv är inne på mitt 30:e år i branschen.