Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Filtrera vyer i SharePoint listor

Förra veckaan så visade jag hur enkelt det är att filtrera bibliotek för bl.a. dokument, nu tänker jag visa några tips om hur du kan  filtrera listor. På samma sätt som i förra veckan så når du vyinställningar via topp menyflikarna, i en lista så står det lista på tredje fliken och där kan du välja att skapa en ny vy via knappen ”Skapa vy”.

listmeny

 

Liksom i bibliotek finns det olika sätt att presentera listorna samt att du kan utgå ifrån en redan skapad vy som du gjort tidigare.

Listvy typer

Väl inne efter du valt vilka kolumner som ska visas samt vad listan ska heta(minns du inte hur det görs kan du titta på förra veckans inlägg), ska du välja hur filtrering ska ske. Först börjar du att välja vilken eller vilka kolumner som ska filtreras.

filtervy kolumner

Som du ser så har jag en mängd kolumner i den här listan som jag använder för att lista mina affärsmöjligheter i en CRM-liknande lista. Du kan som standard välja 2 kolumner, vill du ha fler kolumner väljer du ”Visa fler kolumner”. När du valt alla kolumner ska du sedan välja hur kolumneras innehåll ska filtreras.

filtervy choice

Som du ser så kan du välja ett antal olika alternativ beroende på vad det är för typ av kolumn, t.ex. i min lista över affärsmöjligheter kan jag välja att visa enbart de som är i försäljningsfas ‘offert’ genom att filtrera kolumnen ‘Försäljningsfas’ efter ”ärlika med” Offert. Jag kan sedan välja att enbart filtrera de som är kopplade till ett visst företag eller inom 30 dagar från idag.

Alternativen och möjligheterna är många och det finns ingen lösning som funkar för alla, så du får testa och lära dig. En skapad vy kan alltid tas bort.

Nästa vecka kommer jag visa hur du kan sortera listor och bibliotek så kom tillbaka då på.

Njut av solen nu under sommaren!