Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Digital elev

 

Digital elev

Digital elev

Att delta på en MOOC, digital studiecirkel, webinar eller annan form av digital kompetensutveckling kräver inte så mycket annat än att sitta i ett klassrum. Visst skiljer det lite i utrustning men inte så mycket, nu är de flesta av oss vana vid att sitta och ta anteckningar via dator eller surfplatta. Vad är det som är likt mellan att delta i ett fysiskt och digitalt klassrum?

 

  • Fokusera på lektionen och driv inte iväg i tankar eller gör något annat! Stäng av mail och ljudet på telefonen, det gör du i det fysiska klassrummet väl?
  • Ha med dig rätt utrustning, du kommer inte till klassrummet utan papper, penna eller numera ofta dator
  • Gör dina läxor, uppgifter, grupparbeten samt läs igenom det som är viktigt.
  • Förbered dig inför prov och redovisningar.

Det finns en del saker till som är lika om du är elev i ett klassrum eller är en digital elev. Det som skiljer sig är att du behöver ha en annan teknisk förutsättning. Det är viktigt att du funderar igenom vad som funkar bäst för dig och tar hjälp om du är osäker. I den bästa av världar så ska din digitala mentor/lärare ha klart för sig vad som gäller. Några tips som jag delar med mig efter att ha deltagit i flera MOOC på Universitet i USA, massor med föreläsningar på Microsoft Virtual Academy samt massor av webinar är följande.

 

  • Ha bra högtalare och hörlurar samt en bra skärm. Upplevelsen med dåligt ljud och dålig bildkvalité gör att du tappar intresset.
  • Sitt i en avkopplad och någorlunda ostörd miljö, Jag har ibland lyssnat på föreläsningar sittande i TV-fåtöljen med dator ansluten till TVn.
  • Ska du delta med röst och bild måste du ha bra kvalité på mikrofon och kamera. Mikrofonen är viktigast, köp gärna en USB-mikrofon eller högtalartelefon.

Vill du lära dig mer om hur du deltar i utbildning online kan du följa den här bloggen samt ta del av seminarier, vi kommer ha ett den 4/6 16-18 tillsammans med Changemaker Educations.