Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Digitala klassrum

Webinar från TV-fåtöljen

Webinar från TV-fåtöljen

Klassrum har inte utvecklats mycket på de senaste 100 åren trots att så mycket av det övriga arbetslivet gjort det. Den nu rådande trenden för arbetsplatser är det aktivitetsbaserade kontoret, när kommer den aktivitetsbaserade skolan?

Enligt en studie som nyligen presenterades så anses det vara skadligt för tonåringar att kliva upp tidigt och ta sig till skolan för ”normal start av dagen” vid 8.

Samhället börjar mera acceptera ett flexibelt arbetssätt med att arbeta utanför kontoret men än så länge inte i större utsträckning har skolan gjort det. Det gäller även vuxenutbildning samt utbildning för anställda i form av kurser.

Med den förändringen av samhället som nu sker med full fart mot att sälja kunskap istället för produkter så kommer kraven på lärande att ändras radikalt. Det livslänga lärandet kommer förändra arbetsgivarens ansvar och arbetstagarens skyldighet att skaffa sig nya och uppdaterade kunskaper.

I informationssamhället krävs det kontinuerlig uppdatering och förnyelse av kunskap för att bibehålla och erövra marknadsandelar samt anställningsbarhet.

Jag har i flera år deltagit i onlineutbildningar (MOOC) samt gjort vissa prov på hur det tas emot av elever inom yrkeshögskola. Jag har lärt mig mycket samt sett dynamiken i att jobba med att ersätta vissa delar av utbildningen med det digitala klassrummet. Det är inte alla utbildningar och elever som än är färdiga för det digitala klassrummet.

Nu startar jag med dels samarbeten samt med nya personer i NetIntegrate en satsning på digitala klassrum för vuxenutbildning för anställda samt för de som behöver förstärka sin kompetens för att bli mera attraktiva i arbetslivet.

Det kommer dels via bloggen samt Twitter och Linkedin att spridas mera information om de satsningar som jag brinner för med utbildning. Med utbildning får du kunskap, med kunskap får du makt över din kompetens och med kompetens kan du få det arbetsliv du är värd.

Glad påsk!