Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Digital studiecirkel

arbeta platsoberoende molnet netintegrate

Du kommer tillbaks till kontoret efter en kurs på 3 dagar för att som vanligt upptäcka att ditt skrivbord och din inkorg i Outlook är full med arbete som du måste prioritera före de nya kunskaperna du fick på kursen. Kunskaper som skulle ha gjort dig effektivare i ditt arbete och gett dig mera tid över. Känner du igen dig?

Jag har själv varit utsatt för samma erfarenhet som du, att likt ”korvstoppningsmetoden” proppa in kunskap i ditt huvud ger inte ett bra resultat. Att tillbringa 2-3 dagar i sträck under 8 timmar/dag i ett klassrum är inte effektivt sätt för lärande med målet att ha kunskapen kvar i minnet. Det är även svårt att vara borta från kontoret och arbetet flera dagar i sträck.
När jag jobbade som leverantör och vi erbjöd våra återförsäljare kostnadsfri utbildning så ansåg de sig inte ha råd att delta på utbildningarna. Den stora kostnaden är att vara borta från arbetet.

Studiecirklar är vanligt i det personliga lärandet genom olika bildningsförbund och i föreningslivet, själva formen är en bra tanke även för kompetensutveckling i arbetslivet. Med den digitala tekniken är det möjligt att starta digitala studiecirklar, det är något jag kommer berätta om på seminarier nu på tisdag. Jag kommer också att påbörja ett antal studiecirklar under våren samt en del självstudiecirklar under sommaren. Till hösten kommer vi att utveckla flera digitala studiecirklar vi den hemsida vi lanserar nu på tisdag.