Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Autosvar e-post

Cake  Trevlig sommar och semester

Nu är det snart dags för sommar och semester, då ska vi ladda batterierna och helst koppla av från e-post. Nu läste jag att det är många som inte kan göra det. Mitt tips är att skapa ett autosvar i din Office365, lättast är att du går in via webbmailen på outlook.office365.com och när du är inloggad så klickar du på kugghjulet till höger. Och där i menyn så väljer du Automatiska svar.

Autosvar

 

När du nu sätter automatiska svar så får alla ett meddelande att du är på semester och det kan du ställa in på automatiskt starta och sluta en viss tid. Du har säkert som jag och många andra ibland glömt att ta bort ditt automatiska svar när du kommer tillbaka från ledigheten.
Du får ställa in 2 meddelanden, ett inom organisationen(det skickas till dina kollegor samt ett utanför till alla andra. Jag som har en del utländska kontakter väljer att ha mitt meddelande på engelska utanför organisationen.

 

Autosvar2

 

 

Mitt meddelande till mina kollegor sa jag till mina kollegor på Bankgirot när jag 1997 gick på 7 veckors semester, det är viktigt att ta hand om familjen. För mig kommer dom först i mitt mål, sen vet jag att det inte alltid lyckas. Jag fick göra en intressant uppgift i fredags på community-träff med Referral Institute. Jag fick skriva ned de 3 viktigaste sakerna i mitt liv, samt de 3 saker jag gör mest av min vakna tid. Det blev en viss skillnad mellan vad jag vill och vad jag gör.

Mina 3 viktigaste är familjen, resor och miljö samt de 3 jag gör mest är familjen, jobb och teknik. Nu ska jag fundera och studera under sommaren hur jag kan lyckas få mer balans. Jag kommer att lyssna på podcast, kolla på video på TedX, men innan jag har semester ska jag producera en del korta instruktionsvideo som kan hjälpa dig i din vardag att bli mer digitalt kompetent samt närma dig det papperslösa kontoret.

Jag starta 2015 med att uppmana flera att följa mig i min ambition, jag kan nu sammanfatta första halvåret med att jag har skannat fler dokument än jag skrivit ut totalt. Och då har jag skrivit ut massa dokument som PDF eller direkt till mitt favoritverktyg Microsoft OenNote.

Ha nu en trevlig sommar och tänk på att ingen är oumbärlig utom hemma.