Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Arbeta platsoberoende- Uppföljning från i onsdags

Webinar från TV-fåtöljen

Webinar från TV-fåtöljen

 

På Jobba hemma-dagen i onsdags (6/2) deltog jag i ett lunchwebinar om att leda på distans arrangerat av nätverket SSMW(läs mer på deras Facebook sida https://www.facebook.com/Swedish.socialmedia.webinars).

Jag kopplade in min bärbara dator till TVn i vardagsrummet, grillade korvar i elgrillen och rev morötter samt fyllde en termos kaffe. Jag upplevde att det var trevligt att sitta i TV-fåtöljen och få delta i ett webinar samtidigt som
snön föll kraftigft utanför. Jag vet att en del brukar göra liknande med en dator som kopplas till TV i mötesrummet på kontoret. Jag följde med i kommentarer på webinaret dels via chatt men även via hashtagen på twitter #ssmw.

I övrigt hade vi det första(?) dikitala frukostmötet där vi var en del som delade med sig av erfarenheter kring att mötas på distans. Vi planerar ett nytt frukostmöte den tisdag 5 mars. Frantida ämnen är bl.a. arbetsrätt med att jobba hemma samt hur hanteras fördomar mot att jobba hemma. Är du intresserad kan du höra av dig till mig på 08-5000 3170 ellr via e-post.

I övrigt var det som en vanlig dag på kontoret för min del med telefonsamtal, samtal via Lync och Skype, fjärrsupport via Teamviewer samt e-post.

Den största fördelen för min del är att jag spar in restiden, tar jag bil till kontoret i Bromma så tar det ca: 30 minuter om det inte är problem med köer och tar jag och åker med SL tar det från dörr-dörr en timme per väg. Med tanke på väglag och väder hade jag nog tagit SL till jobbet i onsdags, så jag fick 2 timmar extra av att jobba hemma på jobba hemma dagen. Lyxen var ju för min fru när hon kom hem och jag hade middagen färdig.

Jag har inte hunnit följa upp med Microsoft som arrangör vad Jobba hemma-dagen gett generellt i Sverige. Jag såg inslag på TV, läste tidningsartiklar på nätet samt hörde om det flera gånger på radio.

En sak jag läste är att många inte får arbeta hemma för sin arbetsgivare, hör av er till mig om ni vill ha råd om att föra en konstruktiv diskussion om fördelar med att arbeta platsoberoende.