Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Arbeta platsoberoende – Molnet

Intranät och CRM

Vad är molnet?

Du undrar säkert vad molnet är? I alla branscher finns det interna ord för olika saker, IT-branschen är rätt känd för det. Molnet är det svenska ordet för engelskans Cloud Computing.

Molnet kan vara publikt(en standardprodukt från t.ex. Microsoft eller Google, privat(företaget bygger upp det själv) eller ett hybrid-moln(en kombination av dom 2 tidigare).

Molnet är kort sammanfattat ett sätt för att köpa enstaka eller flera IT-funktioner som en tjänst istället för att investera i egna servrar som ska hanteras av egen personal eller konsulter. Exempel på molntjänster är E-post, Intranät, CRM-system(CRM står för Customer Relation Management, slarvigt översätt kundvårds-hantering).

Molntjänster har egenskaper som

  • Skalbart(anpassas efter ditt behov om det ökar eller minskar)
  • Gemensam resurspool(flera kunder delar på t.ex. samma E-post server
  • Nätdistribuerad och klientoberoende(ansluter via Internet från olika typer av enheter såsom dator, smartphone eller surfdator).
  • Betalar för vad du använder(till skillnad från egen server som ofta köps med överkapacitet för att hålla i flera år).
  • Självbetjänad(när du beställer en tjänst så startas den inom minuter, med inköp av egen server kan det ta dagar att få igång t.ex. en E-post server).

Jag själv har använt moln tjänster i flera år, det som Microsoft nu kallar Office 365 började jag använda på midsommar-dagen 2009.

Du kan få samma tjänster och mer därtill via vårt affärsområde och produkt-paket Rentworkplace, ring idag på 08-5000 3170 för en demo.