Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Arbeta hemma i mellandagarna

Vill du slippa åka till kontoret?

Vill du slippa åka till kontoret?

Nu ser det tyvärr inte ut att bli en vit jul trots många lediga dagar i år, nästa år är det inte många lediga dagar alls under jul och nyår så passa på i år att ladda batterierna.

Vill du inte åka till kontoret så kan du kanske arbeta hemma i mellenadagarna, nu är det inte all som har den förmånen. Ofta beror det på att företaget som de arbetar på inte använder molntjänster utan har sina servrar på kontoret eller i ett datacenter hose n av deras outsourcingleverantör. Det är en del företag som sett möjligheten att välja molntjänster som t.ex. Office365.

Nu säger en del IT-återförsäljare att molntjänster inte är säkra, dom har fel anser jag och flera av mina branschkollegor som hjälper företag att införa molntjänster.
De flesta företag får t.o.m. säkrare IT-miljö med molntjänsten Office365 än med sin nuvarande drift av servrar, tänk på att en överväldigande majoritet av företagen i Sverige är mindre än 250 anställda. De flesta av de företagen har inte samma säkerhet som den som ges i Office365, visst lagras inte data i Sverige med Office365. De flesta småföretag i Sverige kan lagra sin information i EU och behöver inte göra det i Sverige. Nu finns det t.o.m. med en möjlighet för kunder som kör Office365 att inte tillåta Microsoft åtkomst till information även när Microsofts personal måste hantera en driftstörning.

Så hur kan du som har Office365 arbeta hemifrån och ändå ha kontakt med dina kollegor? Det lättaste är att använda alla de sätt att kommunicera som finns tillgängliga.

  • E-post kan du nå från dator.surfplatta och mobiltelefon.
  • Dokument delar du genom att lagra dom i SharePoint eller OneDrive for business.
  • Vad dina kollegor arbetar med kan du se via Delve.
  • Konversationer kan du ha via Yammer samt ställa frågor.
  • OneNote är ett utomordentligt bra verktyg för att dela information och bl.a. att-göra listor.
  • Chat och kommunikation kan du ha via Skype for business.
  • Möten kan du delta på via Skype for business, det finns nu också möjlighet att lägga till möjlighet att ansluta via telefonkonferens.

Så att samarbeta med dina kollegor är enkelt även om du arbetar hemma, från fjällstugan eller solaltanen.

Har inte ditt företag ännu Office365 så kan du anmäla ditt företag för en 30-dagars kostnadsfri utvärdering av Office365.

Vi kommer också att ha en digital studiecirkel på eftermiddagarna 28-30 december.