Online all the time, anywhere with anything
Call Us: +46 8 50003170

Anpassa SharePoint startsida

En SharePoint Gruppwebbplats som skapas ny och den som är standard även i SharePoint Online kan enkelt anpassas. Det finns 2 vägar till redigeringsläget, dels via menyfliken ”Sida” och redigering samt via ””Redigera” i övre högra hörnet. Se bilden.

O365 redigera SP sida

I redigeringsläget kan du välja ett antal olika sätt att redigera, T.ex. ”Textlayout” som i standard är två kolumner med sidhuvud.

O365 redigering sida

Som du ser på bilden är menyn ”Kom igång med din webbplats” i sidhuvud på sidan samt ”Webbplatsfeed” i väster kolumn och ”Dokument” i höger kolumn. Du kan markera en webbdel för att redigera eller ta bort.

Du kan även infoga nya webbdelar genom att ställa dig i en kolumn som t.ex. under ”Webbplatsfeed” och på menyn infoga tabell, bild, media, länk, fil, webb eller programdel samt bädda in kod.

O365 SP Infoga på sida

 

En webbdel är bl.a. en lista eller dokumentbibliotek samt en rad andra funktioner som du kanske inte har beroende på vilken SharePoint-version du har. Det vanligaste du vill infoga är en av de listor eller bibliotek du har på SharePoint webbplatsen, de webbdelarna hittar du under program.

O365 SP Infoga program på sida

När du är klar med redigering så sparar du antingen uppe till vänster under fliken Sida eller till uppe höger där det står Spara.

Vill du veta mer om webbdelar och redigering kan du kontakta mig via e-post.